Wie is Hans Grimbergen?

Hans Grimbergen is in de jaren zeventig in dienst gegaan bij de Koninklijke Marechaussee. Als Militaire Politieman (MP) heeft hij alle facetten van het beveiligen meegemaakt.

De jaren zeventig waren rumoerig en gevuld met gijzelingen, kapingen en terrorisme. Zo heeft Hans als MP onder andere de treinkaping bij de Punt, de gijzeling van de lagere school in Bovensmilde persoonlijk meegemaakt. Maar was o.a. ook persoonsbeveiliger van de opperbevelhebber van de NAVO, escorteerde gevaarlijke transporten en was verantwoordelijk voor de beveiliging van internationale hoofdkwartieren. Hiervoor is hij onderscheiden met de speld voor Plichtsbetrachting.

Na enige tijd te hebben gewerkt voor een burger baas is hij als reservist bij de Koninklijke Landmacht aan de slag gegaan. Hier heeft hij vele tactieken op het gebied van beveiliging opgedaan. Hans is met het millennium afgezwaaid met onderscheidingen ondermeer twee maal voor het Handhaven van de Openbare Orde en Veiligheid, daarnaast ontving hij ook meerdere Tevredenheidsbetuigingen.

In 1996 is hij als beveiliger bij High Risk Flights (vluchten naar Israel en de VS) aan de slag gegaan op Schiphol. Als Profiler heeft hij veel ervaring en kennis met verschillende technieken op het gebied van paspoortcontrole en ondervraging opgedaan. Ook het beveiligen van vliegtuigen op het platform en het bedienen van Smart X-Rays, waaronder de CTX scan, (CT scan welke gebruikt wordt van het controleren van bagage waneer het vermoeden bestaat dat er zich explosieven in bevinden) maakte deel uit van zijn werkzaamheden.

In 2002 heeft Hans voor zijn toenmalige werkgever Falck, een Informatie en Kenniscentrum (IKC) opgericht. Het geven van trainingen aan Profilers en Apollo-agents was, naast het verzamelen van allerlei inlichtingen, één van de belangrijkste taken. Daarnaast werden hier contacten gelegd met de meest uiteenlopende instanties op het gebied van Airport Security en Veiligheid.

Na de overstap in 2004 naar ICTS-NAS Airport Security werd een nieuwe dimensie aan de toch al vele taken toegevoegd, namelijk die van Auditor. Het afnemen van ongeveer 2000 testen/steekproeven tbv kwaliteit/procedurekennis geeft veel ervaring en kijk op zaken die op Schiphol Airport spelen. Deze testen werden tevens gebruikt als een on the job training. Van elke test werd een korte rapportage gemaakt die rechtstreeks naar het Management-team werd gestuurd. Zodat, indien nodig, er direct maatregelen getroffen konden worden om de kwaliteit te verbeteren.

Het bezoeken van Congressen, Studie- en Informatiedagen brengt steeds meer kennis en contacten. Waaronder  bijvoorbeeld het congres Nationale Veiligheid(2x), informatiedagen Identiteitsfraude, KvK informatiedag voor het MKB inzake terrorisme enz.

Met al deze kennis en ervaring is Hans Grimbergen als zelfstandige begonnen.

Terug


 
       
sitemap disclaimer privacy policy